Želim ti ispričati priču…

Znam da je teško. Ne znaš ni sam odakle krenuti, znaš samo da nisi sretan i da nisi zadovoljan. Vrtiš se u krug, kreneš pa staneš. Ponekad te stid samoga sebe, misliš da te osobe koje ti žele pomoci ne razumiju. Misliš da samo izgovaraju šablone i floskule, ali da ne razumiju borbe koje se događaju u tvojoj glavi.

Razumijem taj dio. Postaneš i umoran od svih tih padova. Ponekad se i uplašiš svega onoga što se zapravo krije iza činjenice da si sam sebe zapustio. Uplašiš se kada shvatiš da se puno teže suočiti s onim što se dogada u tvojoj glavi, nego s odrazom u ogledalu. Ono što vidiš u ogledalu samo je posljedica tvog načina nošenja sa svakodnevnim problemima. Uvijek je sve samo u glavi. I strah i stid koji čine začarani krug u kojem se nalaziš.

Krug za kojeg ti se čini da nema kraja i za kojeg misliš da samo ti proživljavaš. Krug iz kojeg je teško izaći jer te  često stid što si se uopce našao u njemu. Krug autodestruktivnosti u kojem ponekad pomisliš da ne možeš ili ne zaslužuješ bolje. Razumijem taj stid. Već se tjedan dana premišljam oko ovoga što pišem i svađam s vlastitim stidom oko objavljivanja svojih fotografija na kojima mi društvo pravi 30 kg više nego danas.

Znam, čudno zvuči za osobu koja pusti da ju cijeli svijet gleda kako tresne od pod i sama se smije tome 5 dana. Ali lakše je 100 puta tresnuti od pod nego se suočiti sa svojim slabostima i izgovorima koje si svakodnevno serviraš.

Teško je to objasniti ljudima koji to nisu prošli i koji ne shvaćaju što se sve zapravo krije iza toga. Teško je potpuno se riješiti toga stida i prihvatit novu percepciju sebe. Teško je priznati si neke stvari i natjerati se suočiti sa problemima koji te dovode do autodestruktivnosti.

Za takve stvari treba hrabrosti, ali osjecaj slobode koji ti takva hrabrost pruža je neprocjenjiv. Osjećaj pobjede vlastitih slabosti. Osjećaj kojeg želiš podijeliti s drugima i zbog kojeg želiš pomoći drugima. Osjećaj zbog kojeg se natjeraš objaviti ono što ne želiš jer ipak želiš pokazati drugima da ih razumiješ. U tome je poanta cijele price, to je osjećaj zbog kojeg danas radimo ovo što radimo.

Vanjski izgled je samo pozitivna posljedica, unutarnje promjene su ono što je zapravo bitno. Znam, ide ljeto. Znam, ide vrijeme pokušaja ekspresnih promjena izgleda i utezanja za plažu.

Ali, ljeto ce proći. Promjene o kojima pričam su puno dugotrajnije i bitnije od toga kako ćeš izgledati tih nekoliko dana na plaži. Dodi i upoznaj nas. Dodi da i mi upoznamo tebe. Provjeri zbog čega smo toliko drugačiji od drugih.

Pozdrav od Ivane


Prijavnica #60dana

  • Prihvaćam ovu anketu i izjavljujem da sam spreman/spremna na treninge, vođene trenerom, na vlastitu odgovornost, potpuno svjestan/svjesna da sudjelovanje u tjelesnoj aktivnosti predstavlja rizik od ozljede, srčanog udara ili čak i smrti. Također sam svjestan/svjesna da postoje i druge opasnosti koje je nemoguće ovdje nabrojati.Osobe mlađe od 18 godina su obavezne priložiti pismenu izjavu roditelja o pristanku.
  • U Slavonskom Brodu, dana 28/09/2021 godine.

related posts

Autor

PowerBody 03/04/2018

Sve objave